Sylvia Witteman - 462 resultaten

 1. Het leven is al moeilijk genoeg, daar kan ik die ellendige Sinterklaas niet bij hebben

  Het leven is al moeilijk genoeg, daar kan ik die ellendige Sinterklaas niet bij hebben

  . Ik wou dat die hele Sinterklaas voorgoed opdonderde, met die kutpieten en dat klotepaard erbij. Het leven is al moeilijk genoeg, en wel hierom. 'Heb je oma al behoorlijk bedankt?', vroeg ik aan mijn jongste zoon. Hij had van zijn oma een substantieel geldbedrag gekregen. In mijn tijd kreeg ik van mijn oma weleens een rijksdaalder, met de vermaning die in mijn spaarpot te stoppen. Nu was het prob
 2. Of de zoon van Sylvia Witteman thuis weleens is geslagen, of gestraft met een riem?

  Of de zoon van Sylvia Witteman thuis weleens is geslagen, of gestraft met een riem?

  . Op de vraag 'hoe was het vandaag op school?' antwoorden mijn kinderen doorgaans 'mwah', bij krachtig aandringen eventueel aangevuld met klachten over leraren door wie ze 'genaaid' zijn omdat die het gore lef hadden de behandelde leerstof ook nog eens te overhóren ('maar letterlijk iederéén had een 3!'). Verder hoor ik weinig over school, maar van de week maakte mijn jongste zoon, in de tweede kl
 3. In een 'organische' babywinkel kwam Sylvia tot het besef: voor kleinkinderen is het nog véél te vroeg

  In een 'organische' babywinkel kwam Sylvia tot het besef: voor kleinkinderen is het nog véél te vroeg

  Ik zocht een cadeautje voor een pasgeboren baby, die plots tamelijk nabij in mijn sociale dampkring was opgedoken. Ik heb al jaren weinig met baby's te maken, want mensen van mijn leeftijd krijgen ze niet meer, en voor kleinkinderen is het nog te vroeg, althans, dat vindt mijn dochter. Ik liep zo'n chique winkel binnen, waarvan de etalage pochte met 'organische' babykleertjes. Terwijl ik me probee
 4. Ik heb me erbij neergelegd dat God dood is, maar de lezers van Happinez niet

  Ik heb me erbij neergelegd dat God dood is, maar de lezers van Happinez niet

  Het 'spiritualiteit- en lifestyleblad' Happinez is een van de zeldzame tijdschriften die niet te kampen hebben met dalende lezersaantallen; volgens eigen zeggen heeft het blad een onvoorstelbare oplage van bijna 300.000 exemplaren. Ik schafte zo'n fleurig, glossy exemplaar van Happinez aan en bladerde erin. Ik stuitte op 'Chakra-chocola; flikjes van Belgische chocolade waaraan een paar lichtdruppe
 5. Ik heb 'kinds' altijd gezien als een romantisering van dementie als terugkeer naar de kindertijd

  Ik heb 'kinds' altijd gezien als een romantisering van dementie als terugkeer naar de kindertijd

  Afwisselend betuigen Stella Bergsma en Sylvia Witteman hun liefde voor Nederlandse woorden die je niet vaak genoeg meer hoort. Deze week: kinds Wij leven in een ingewikkeld tijdsgewricht, waarin steeds meer woorden een onaangename bijklank lijken te krijgen. Omdat ik een hekel heb aan onmin, gebruik ik die woorden dan maar niet meer; al raak ik allengs beklemd door de vrees dat er uiteindelijk gee