Showbizz & Cultuur - 49027 resultaten

 1. We zien de wereld door de ogen van de held; dát is de realiteit van Scorseses films

  We zien de wereld door de ogen van de held; dát is de realiteit van Scorseses films

  Met een tentoonstelling in filmmuseum Eye en een groot retrospectief van zijn films, is dit de zomer van Martin Scorsese. Wat maakt zijn werk zo meesterlijk? Nederlandse filmregisseurs leggen het uit. Vandaag Pieter Kuijpers over Taxi Driver (1976). 'Het werk van Martin Scorsese was voor mij, toen ik het voor het eerst zag, een openbaring. Ik kende destijds hoofdzakelijk films waarin alles zo obje
 2. Job Gosschalk: 'Ik ga niet als een oude kale nicht rond mijn eigen eilandje roeien'

  Job Gosschalk: 'Ik ga niet als een oude kale nicht rond mijn eigen eilandje roeien'

  De kunst van het vakantie vieren volgens een bekendere Nederlander. Regisseur-pro ducent Job Gosschalk (49) houdt er niet van. 'Ik blijf thuis. Vakantie en ik, dat werkt niet zo goed. Ik ben geen avonturier die van een doe-vakantie houdt en ik háát het strand. Het zand, maar ook al die insecten die op je ijsje afkomen. En dat je met al die Duitsers en Fransen moet vechten om een plek. Ik vind het
 3. Auteur Jo Nesbø over de twee kanten van Oslo: 'Ik heb altijd een romantische relatie met de stad gehad'

  Auteur Jo Nesbø over de twee kanten van Oslo: 'Ik heb altijd een romantische relatie met de stad gehad'

  In een hip restaurant aan zee bij Oslo praat thriller auteur Jo Nesbø over zijn twee Oslo's: de duistere, rauwe stad waarin politieman Harry Hole acteert en de blinkende, haast decadente stad waarin de schrijver rondfietst. En hoe de twee toch een zijn. De alcoholische hoofdpersoon uit de thrillers van Jo Nesbø, de politieman Harry Hole, is niet thuis. Of hij heeft geen zin om open te doen, wat ni