Peter Middendorp - 229 resultaten

 1. Ik denk deze dagen ook even aan de man alleen in het grote, lege schrijvershuis

  Ik denk deze dagen ook even aan de man alleen in het grote, lege schrijvershuis

  Ik denk deze dagen ook even aan de man alleen in het grote, lege schrijvershuis aan de rand van het land, waar hij sinds kort behalve de rust om te werken ook de eenzaamheid gevonden heeft. Laatst, na afloop van een feestelijke bijeenkomst, heb ik vriendschap met hem gesloten, al is hij daarvan nog niet op de hoogte gebracht. Ik zag hem in de hoek van de zaal, de oudere, lange schrijver, een kop g
 2. Politieke debatten zijn re-enactments geworden: lekker overzichtelijk, iedereen weet waar hij aan toe is

  Politieke debatten zijn re-enactments geworden: lekker overzichtelijk, iedereen weet waar hij aan toe is

  Het eerste dat me opviel toen ik eens voor langere tijd op de tribune van de Tweede Kamer zat, was dat de kranten 's ochtends al wisten wat politici 's middags zouden zeggen. Bij sport zag je altijd eerst de wedstrijd en las je pas daarna het verslag, maar in Den Haag doen ze het andersom - daar gaat het nieuws aan de werkelijkheid vooraf. In de politiek zijn debatten geen debatten, maar eerder ee
 3. Peter Middendorp: Baudet stelde in de Kamer een legitieme vraag, maar werd daarop luid en duidelijk uitgelachen

  Peter Middendorp: Baudet stelde in de Kamer een legitieme vraag, maar werd daarop luid en duidelijk uitgelachen

  Persoonlijk heb ik niets tegen Thierry Baudet van het Forum voor Democratie. Hij lijkt me voorkomend en hoffelijk. Maar zakelijk gesproken, zo mag voor de lezers van deze column intussen toch ook wel bekend worden verondersteld, vind ik hem, om even wat krachttermen achterwege te laten, niet zo. Dat is de andere kant van het verhaal. Het is het vijanddenken, languit over het alt-rechtse orgel. All
 4. Ze hoefde toch niet lesbisch tegen mij te zijn? Ik was toch helemaal geen vrouw?

  Ze hoefde toch niet lesbisch tegen mij te zijn? Ik was toch helemaal geen vrouw?

  Ik had ook een keer een vriendin, dat was een speciale. Haar ouders mochten mij niet. De vader keek mij altijd aan van ja ja, zodra wij de deur uit zijn, spring jij erbovenop. En zolang als de verkering duurde, keek ik terug van nee nee, dat is echt niet zo. Ach, the fighting age. De jongeman als lege huls vol jagende hormonen. Als ik haar stem hoorde, moest ik aan die hertenfluitjes denken. Die k