Olympische Spelen - 4081 resultaten

 1. Noord-Korea stuurt atleten, officials en cheerleaders naar Winterspelen Pyeongchang

  Noord-Korea stuurt atleten, officials en cheerleaders naar Winterspelen Pyeongchang

  Noord-Korea stuurt volgende maand atleten, hooggeplaatste officials en een groep cheerleaders naar de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dat hebben de delegaties van Noord- en Zuid-Korea afgesproken tijdens hun overleg aan de grens. De toezegging is een opsteker voor Seoul, dat deelname van Noord-Korea ziet als een veiligheidsgarantie voor het evenement en als het begin van
 2. 'Ik ben een stugge Drent, maar als ik daaraan terugdenk, word ik weer emotioneel'

  'Ik ben een stugge Drent, maar als ik daaraan terugdenk, word ik weer emotioneel'

  Jan Bols (73) deed mee aan de Olympische Spelen van 1968 en 1972. Na zijn schaatscarrière begon hij in Hoogeveen een sportzaak, die eind vorige eeuw werd overgenomen door zijn zoon. 'Een vierde plek op de 10 kilometer in Sapporo in 1972 is mijn beste Olympische prestatie geweest. Als ik een goeie dag had, kon ik Ard Schenk of Kees Verkerk verslaan, maar op dat moment stak Ard in bloedvorm: hij won
 3. Ooit beoogd premier, nu 'plucheplakker met losse handjes'. Hoe kon Eurlings zo diep vallen?

  Ooit beoogd premier, nu 'plucheplakker met losse handjes'. Hoe kon Eurlings zo diep vallen?

  Camiel Eurlings maakte een bliksemcarrière in de CDA, werd op jonge leeftijd minister en daarna voorzitter van de raad van bestuur van KLM. Nu staat hij na de mishandeling van zijn ex-geliefde voor de rest van zijn leven te boek als 'die plucheplakker met de losse handjes'. Hoe kon het zo lopen? Met trillende stem: 'Ik sta hier als een trots CDA-lid uit Valkenburg.' Met overslaande stem: 'Ik ben C