Nederlandse film - 284 resultaten

 1. 'Op set leerden de hebberige handen die ik geroutineerd wegsloeg mij waar het echt om draait: de macht grijpen'

  'Op set leerden de hebberige handen die ik geroutineerd wegsloeg mij waar het echt om draait: de macht grijpen'

  Telkens weer die seksistische opmerkingen, die grijpgrage handen, voor Coco Schrijber fungeerden ze vooral als brandstof die haar ambitie deed ontvlammen. Op mijn 27ste logeerde ik bij de ouders van Theo van Gogh. Ik sliep in een kamertje met veel plantjes. Midden in de nacht moest ik naar de wc. Ik had geen zin om Theo tegen te komen (ik had geen pyjama bij me) en pieste toen maar in de gieter. '
 2. 'Ik wilde op guerrilla-achtige wijze een film maken. Gewoon alles zelf bepalen'

  'Ik wilde op guerrilla-achtige wijze een film maken. Gewoon alles zelf bepalen'

  Met een klein budget en slechts tien draaidagen: een jaar na het rouwdrama Tonio komt regisseur Paula van der Oest met de tragiekomedie Kleine ijstijd. Hé, doet die titel niet denken aan The Big Chill? Er zit, zo stelt regisseur Paula van der Oest, geen enkel plan achter de carrière van Paula van der Oest. 'Lucia de B. kwam zo op mijn pad. Belangrijk verhaal, wilde ik meteen doen. Bij Tonio was mi
 3. Heerlijk gevoel voor timing en goede beeldvoering maken Weg van jou verrassend leuk

  Heerlijk gevoel voor timing en goede beeldvoering maken Weg van jou verrassend leuk

  In anderhalf uur transformeert Zeeland van de hel op aarde tot de plek waar je elkaar mosselen kunt voeren. Als Weg van jou iets laat zien, is het dat 'geïnspireerd door' niet hetzelfde hoeft te zijn als gemakzuchtig kopiëren. De titel is bedrieglijk. De posterfoto, in de vorm van een hart met daarvoor hoofdrolspeler Katja Herbers met roze trenchcoat en wapperend lang haar, werkt evenmin mee. Van
 4. Actrice Maria Kraakman: 'In Blue' vertelt het verhaal van een zwerfjongen in Roemenië

  Actrice Maria Kraakman: 'In Blue' vertelt het verhaal van een zwerfjongen in Roemenië

  Een stewardess die zich ontfermt over een straatjongen: die rol kwam voor Maria Kraakman haast té dichtbij. En niet eens vanwege dat dakloze kind, die ellende drong pas na het filmen door. 'Mag ik je huis zien?', vraagt Niku (15) in de film In Blue. Lin, stewardess, en hij, straatjongen, liggen op bed in haar hotelkamer in Boekarest. Zij geeft hem haar telefoon, hij scrollt langs de foto's van haa