Man/Vrouw - 411 resultaten

 1. Toppop-legende Penney de Jager: 'Ik dans nog elke dag, mijn benen krijg ik nog hoog de lucht in'

  Toppop-legende Penney de Jager: 'Ik dans nog elke dag, mijn benen krijg ik nog hoog de lucht in'

  Wat betekent het om nu vrouw te zijn? In een reeks interviews stelt de Volkskrant die kwestie aan de orde. Toppop-legende Penney de Jager: 'Ik ben hartstikke moederig, alleen niet zoals het in de boeken staat.' In de deuropening van een appartement op de eerste verdieping van een stenen nieuwbouwcomplex te Maarssen staat een sprookjesachtige verschijning. Kort wit kanten jurkje, hoge hakken, weeld
 2. 'De weerstand die ik opriep als nieuwslezer ging niet om mijn vrouw-zijn, maar om mijn kleur'

  'De weerstand die ik opriep als nieuwslezer ging niet om mijn vrouw-zijn, maar om mijn kleur'

  Wat betekent het om nu vrouw te zijn? In een reeks interviews stelt de Volkskrant die kwestie aan de orde. Ex-nieuwslezer Noraly Beyer: 'Ik heb nooit gedacht: morgen wil ik daar, op die sport van de ladder, zitten.' Ex-nieuwslezer Noraly Beyer (70) koestert de autonomie die zij verworven heeft. 'Als je accepteert dat je uiteindelijk alleen bent, komt er een oase van rust.' 'Zelfstandig zijn. Ze ru
 3. Topvrouw van het jaar: 'Van de schoolpleinmaffia heb ik mij nooit iets aangetrokken'

  Topvrouw van het jaar: 'Van de schoolpleinmaffia heb ik mij nooit iets aangetrokken'

  Wat betekent het om nu vrouw te zijn? In een reeks interviews stelt de Volkskrant die kwestie aan de orde. Zakenvrouw Ingrid Thijssen: 'Van de schoolpleinmaffia heb ik mij nooit iets aangetrokken.' Ingrid Thijssen (49), chief operating officer van netwerkbedrijf Alliander en 'topvrouw van het jaar', zegt dat ze nooit een man opzij heeft hoeven duwen. 'Het ging eigenlijk vanzelf.' 'Het maximale uit
 4. Marja Pruis: 'In mijn ogen draaide alles om de onderdrukking van vrouwen'

  Marja Pruis: 'In mijn ogen draaide alles om de onderdrukking van vrouwen'

  Wat betekent het om nu vrouw te zijn? In een reeks interviews stelt de Volkskrant die kwestie aan de orde. Schrijver, columnist en recensent Marja Pruis: 'Als ik carrièrevrouwen bezig zie, denk ik soms: waar zijn jullie nu eigenlijk op uit?' Marja Pruis (57) is geen vrouw uit één stuk. Ambitieus en schuchter, sociaal en solitair, rationeel en dromerig. De schaamte die haar plaagt, koestert ze even
 5. 'Een lelijk meisje is moeilijk uit te huwelijken' - dit lezen Indiase meisjes in schoolboeken

  'Een lelijk meisje is moeilijk uit te huwelijken' - dit lezen Indiase meisjes in schoolboeken

  'Als een meisje lelijk is, of gehandicapt, wordt het moeilijk haar uit te huwelijken', staat in een schoolboek dat in de Indiase deelstaat Maharashtra werd gebruikt. 'Daarom zullen de bruidegom en zijn familie een veel hogere bruidsschat vragen om haar toch op te nemen.' Drie jaar lang hebben scholieren van de hoogste klassen dit als feit uit hun hoofd geleerd, tot er anonieme klachten verschenen