Ionica Smeets - 141 resultaten

  1. Speciaal voor een lezeres en haar man: een wiskunderaadsel over ridders en schurken

    Speciaal voor een lezeres en haar man: een wiskunderaadsel over ridders en schurken

    Deze zomer kreeg ik een speciaal verzoek. Lezeres Eva mailde dat haar man Michel heel erg fan is van mij (en dat zij hem deze crush van harte gunt). Vandaag vieren ze dat ze vijf jaar getrouwd zijn en Eva vroeg zich af of ik haar man kon verrassen met een heerlijk wiskunderaadsel waarin ik de namen van de hoofdpersonen vervang door Michel en Eva. Allereerst: wat fijn om je man zo'n crush te gunnen
  2. Mensen die tijdens hun vakantie blijven mailen over onzinnige werkdetails, bestrijden daarmee hun vakantiestress

    Mensen die tijdens hun vakantie blijven mailen over onzinnige werkdetails, bestrijden daarmee hun vakantiestress

    Net voor de vakantie lunchte ik met een collega. We bespraken onze plannen voor de zomer. 'Ach, mensen zoals jij en ik gaan natuurlijk nooit écht op vakantie, wij zijn toch altijd met ons werk bezig. Anders gaan we ons maar vervelen', smakte hij met zijn mond vol tosti. Ik knikte instemmend. Maar toen ik een week later op een Frans strand een zandkasteel bouwde, bedacht ik dat ik totaal niet met m