Harriet Duurvoort - 85 resultaten

 1. Toen mijn moeder me vertelde dat Sint en Piet niet bestonden, stortte mijn wereld in

  Toen mijn moeder me vertelde dat Sint en Piet niet bestonden, stortte mijn wereld in

  Heeey! Mijn zoontje had de grote boodschappentas die ik verdekt had opgesteld onder mijn bureau ontdekt en erin gekeken. Hij kreeg een onbedaarlijke lachstuip. Oh, nee, hij heeft het legomannetje gezien, besefte ik. Die had ik nog niet ingepakt. Nou ja, nu hoefde ik het niet meer te vertellen. Het was duidelijk. Sint en Piet bestaan niet. Toch een historisch moment. Ik mag dan voor roetveegpieten
 2. Ik heb mijn naïeve hoop gevestigd op Rodman. Bel Trump en Kim op, Dennis

  Ik heb mijn naïeve hoop gevestigd op Rodman. Bel Trump en Kim op, Dennis

  Gevaarlijker dan IS, de twee opgefokte woedende jongetjes met hun vinger aan een nucleaire knop. Ik maak little rocket man's land met de grond gelijk, aldus Donald Trump. Haantjes die met hun oorlogsgedreig de facto de levens van tientallen miljoenen mensen gijzelen.Er is één man ter wereld die de nummers van beide kemphanen in zijn telefoon heeft staan. De flamboyante grande dame van het Amerikaa
 3. Je moet over en weer openstaan voor de ander, anders berokken je de samenleving schade

  Je moet over en weer openstaan voor de ander, anders berokken je de samenleving schade

  Mijn idool staat subliem op de foto bij zijn interview in Trouw. Breed gesticulerend, een mimiek van aanzwellende verontwaardiging, je hoort bijna het crescendo van zijn furieuze pleidooi. Wat houd ik van Leoluca Orlando, de 70-jarige burgemeester van Palermo. Afgezien van zijn opvattingen, waarvan je denkt: wat fijn dat dit ook nog bestaat, verpersoonlijkt hij het Italië waarop ik verliefd ben: h
 4. Is het echt zo moeilijk om te erkennen dat ons erfgoed met elkaar vervlochten is?

  Is het echt zo moeilijk om te erkennen dat ons erfgoed met elkaar vervlochten is?

  Geschiedenis is van belang omdat we zo onze eigen tijd beter begrijpen, hield mijn geschiedenisleraar ooit gloedvol onze klas puistige pubers voor, tijdens de eerste les van zijn vak. Van de slavernijgeschiedenis heb ik in zes jaar vwo niets meer meegekregen dan een paar zinnen over de negerhut van Oom Tom. Toch geldt ook hiervoor het credo van mijn geschiedenisleraar: dat kennis erover van belang
 5. De witte identiteitspolitiek van alt-right is niets minder dan eeuwenoud racisme in een nieuw, hip jasje.

  De witte identiteitspolitiek van alt-right is niets minder dan eeuwenoud racisme in een nieuw, hip jasje.

  Ik luister naar Billie Holidays prachtige, dichtgeknepen, bittere stem. Blood on the leaves and blood on the root/ Black bodies swinging in the Southern breeze/ Strange fruit hanging from the poplar trees. Het is doodeng. Er valt niets te ontmaskeren aan de KKK of neo-nazi's. Terreur, moord en marteling is altijd hun trotse handelsmerk geweest. Ze marcheren anno 2017 blakend van zelfvertrouwen ter