Film - 10456 resultaten

 1. 'Ik dacht destijds dat ik overal mee kon wegkomen, het was jeugdige overmoed'

  'Ik dacht destijds dat ik overal mee kon wegkomen, het was jeugdige overmoed'

  Filmmaker Tim Oliehoek (38) oogstte als broekie lof voor zijn doorbraakfilm, maar werd daarna finaal afgebrand. Tv-serie De Zaak Menten werd zijn revanche. Maandag begint zijn nieuwe serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. In de voorlaatste aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, de tv-serie op basis van de gelijknamige reeks bestsellers, ontsnapt de bejaarde hoofdpersoon aan de
 2. Actrice Maryam Hassouni: 'Je kunt heel goed depressief en krachtig tegelijk zijn'

  Actrice Maryam Hassouni: 'Je kunt heel goed depressief en krachtig tegelijk zijn'

  Zolang ze zich kan herinneren lijdt actrice Maryam Hassouni (32) aan depressies. Nadat ze de prestigieuze Emmy Award won, stortte ook nog haar carrière in. 'Die prijs heeft voor mij eigenlijk alleen maar averechts gewerkt.' Maryam Hassouni was ruim tien jaar de eerste en enige Nederlandse actrice die een prestigieuze Emmy Award won, maar in haar kleine Amsterdamse appartement is het gouden beeld n
 3. 'Op set leerden de hebberige handen die ik geroutineerd wegsloeg mij waar het echt om draait: de macht grijpen'

  'Op set leerden de hebberige handen die ik geroutineerd wegsloeg mij waar het echt om draait: de macht grijpen'

  Telkens weer die seksistische opmerkingen, die grijpgrage handen, voor Coco Schrijber fungeerden ze vooral als brandstof die haar ambitie deed ontvlammen. Op mijn 27ste logeerde ik bij de ouders van Theo van Gogh. Ik sliep in een kamertje met veel plantjes. Midden in de nacht moest ik naar de wc. Ik had geen zin om Theo tegen te komen (ik had geen pyjama bij me) en pieste toen maar in de gieter. '
 4. 'Jan Wolkers en ik zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden geraakt in de verbeelding'

  'Jan Wolkers en ik zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden geraakt in de verbeelding'

  Ze zagen elkaar nauwelijks, maar Jan Wolkers en acteur Rutger Hauer waren sinds Turks Fruit 'onverbrekelijk met elkaar verbonden'. Hauer legt uit waarom. Rutger Hauer is voor Jan Wolkers belangrijk geweest. Niet voor zijn intieme, persoonlijke leven - ze hebben elkaar misschien vijf, zes keer ontmoet - maar wel voor hoe hij door anderen werd bekeken. Hauer heeft stevig bijgedragen aan Wolkers' ima
 5. Na #MeToo nu ook #IHave: mannen bieden excuses aan voor misbruik en intimidatie

  Na #MeToo nu ook #IHave: mannen bieden excuses aan voor misbruik en intimidatie

  'Ik heb het gedaan. Seksuele intimidatie en aanranding. Ik ben een deel van het probleem geweest en ik werk eraan om een deel van de oplossing te zijn.' De Amerikaan Neil Figuracion is een van de mannen die onder de hashtag #IHave een openbare biecht hebben afgelegd. Honderden mannen geven inmiddels op sociale media toe dat ze vrouwen hebben lastiggevallen. De publieke schuldbekentenissen zijn een