Drugsverslaving - 54 resultaten

 1. Opnieuw patiënt overleden na behandeling door natuurgenezer die al veroordeeld werd voor die behandeling

  Opnieuw patiënt overleden na behandeling door natuurgenezer die al veroordeeld werd voor die behandeling

  Wederom is een patiënt overleden na een behandeling van de 58-jarige natuurgenezer Sara G. uit Kockengen met de stof ibogaïne. Dit heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. De vrouw is hiervoor in 2014 al eens veroordeeld. Dinsdag moet zij voor de rechtbank in Utrecht verschijnen. De aanklagers beschuldigen G. ervan dat zij een 49-jarige Zweedse vrouw met dit middel heeft behandeld terw
 2. 'Zonder drugs kon ik niet functioneren, maar ik deed er geen vlieg mee kwaad'

  'Zonder drugs kon ik niet functioneren, maar ik deed er geen vlieg mee kwaad'

  En ineens was daar weer, na elf jaar, een steengoed album van rappers Rico & Sticks, van voorheen Opgezwolle. Rico verwijst daarop veelvuldig naar zijn lastige leven in de voorgaande jaren. Wij vroegen hem naar het hele verhaal. Aan het eind van het gesprek wil Ricardo McDougal (39) nog even zijn aquarium laten zien. Een prachtig uitgelichte glazen bak met daarin een wonderlijk gedetailleerd tafer
 3. Medicijnautoriteit VS verbiedt pijnstiller wegens misbruik en verslavingsgevaar

  Medicijnautoriteit VS verbiedt pijnstiller wegens misbruik en verslavingsgevaar

  De Food and Drug Administration (FDA) in de VS heeft voor het eerst een pijnstiller uit de handel gehaald omdat het middel wordt misbruikt. Het gebruik van de zware pijnstiller is te riskant, vindt de voedsel- en medicijnautoriteit, omdat deze zeer verslavend is. Het gaat om Opana ER, een middel van fabrikant Endo International. De pillen werden voorgeschreven voor mensen met zware, chronische pij
 4. Pas na jaren realiseerde ik me dat oom Driss ernstig verslaafd was aan cannabis

  Pas na jaren realiseerde ik me dat oom Driss ernstig verslaafd was aan cannabis

  Mijn oom komt op bezoek! Ik ben als een kind zo blij en houd m'n blik ongeduldig op de schuifdeuren van aankomsthal 4, waar iedereen al lijkt te zijn geland, behalve hbibi (oom) Driss. Ik heb 'm voor het laatst gezien in 2007, toen ik hem bezocht in Rome, onnodig lang geleden. Met mijn zusje kijk ik op naar de hysterische heliumballonnen boven ons hoofd, ik vraag haar of het niet geinig is zo'n di