Die ene patiënt - 20 resultaten

  1. Mijn patiënt had een vrouw ontmoet die tegen hem zei: drinken is een keuze

    Mijn patiënt had een vrouw ontmoet die tegen hem zei: drinken is een keuze

    Medische experts over de patiënt die hun kijk op het vak veranderde. Deze week: Jim van Os, psychiater (UMC Utrecht). 'Ik heb een jaar in een groot Frans psychiatrisch ziekenhuis gewerkt in de Dordogne met wel 900 bedden. Wij arts-assistenten woonden in huisjes op het terrein. Als je dienst had, werd je gebeld zodra iemand zich meldde voor opname. Op een dag meldde zich een meneer. Laat ik hem Bou
  2. Zij leerde me dat ik niet moet denken dat ik andermans zaken kan oplossen

    Zij leerde me dat ik niet moet denken dat ik andermans zaken kan oplossen

    Medische experts over de patiënt die hun kijk op het vak veranderde. Deze week: Huisarts Sandra Bijl (52). 'Ze was gevlucht uit Irak, samen met haar man en haar pasgeboren zoon, die ze in een doek op haar rug de bergen had overgedragen. Nadat ze hier asiel had aangevraagd, was ze in mijn Rotterdamse wijk komen wonen, waar ze nog twee kinderen had gekregen. Maar de veiligheid die ze hier had moeten