Bier - 144 resultaten

  1. Limburgse supermarkt belooft 'beste bier ter wereld' niet meer zonder toestemming monniken te verkopen

    Limburgse supermarkt belooft 'beste bier ter wereld' niet meer zonder toestemming monniken te verkopen

    Het conflict over het trappistenbier 'Westvleteren' tussen de Belgische abdij van Sint-Sixtus en supermarktketen Jan Linders is opgelost. De supermarkt, die zonder medeweten van de monniken driehonderd kratten van hun exclusieve bier verkocht, heeft toegezegd dit nooit meer zonder toestemming te doen. Jan Linders verkocht op donderdag 8 maart het exclusieve bier als 'speciale aanbieding'. De trapp
  2. Indonesië werkt aan verkoopverbod alcohol; ondertussen genieten thuisbrouwers van hun eigen bier

    Indonesië werkt aan verkoopverbod alcohol; ondertussen genieten thuisbrouwers van hun eigen bier

    Een verbod op de verkoop van alcohol dreigt in Indonesië. Thuis zelf bier brouwen mag nog wel, mits je het niet verkoopt. Thuisbrouwers genieten samen van het gerstenat. Ben heeft weleens nagedacht over een bier met pindakaassmaak, zegt hij. In de deur van zijn koelkast staan een paar kleine flesjes. 'Extracten', zegt hij, fruitsmaken voor in het bier. Pindakaas zit daar niet bij, maar dat is vast
  3. Monniken boos op supermarktketen die zonder toestemming hun exclusieve abdijbier verkocht

    Monniken boos op supermarktketen die zonder toestemming hun exclusieve abdijbier verkocht

    Het trappistenbier Westvleteren is alleen verkrijgbaar bij de abij van Sint-Sixtus, voor een kleine twee euro per flesje. Maar bij supermarktketen Jan Linders lagen de biertjes voor 9,95 euro in het schap, zonder dat de keten daarvoor toestemming had gevraagd. De Limburgse keten verkocht donderdag drie soorten trappistenbier uit de abdij. Eén flesje bier kostte bij Jan Linders 9,95 euro. Dat is vi
  4. Laat de Buds liggen en kies voor een van deze vijf Amerikaanse biertjes

    Laat de Buds liggen en kies voor een van deze vijf Amerikaanse biertjes

    De VS is al zeker veertig jaar het epicentrum van de moderne biervariaties. En dus laten we de gewone 'Buds' even liggen. Ook in uw bierwinkel ligt namelijk wel wat beters. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was het de Anchor brouwerij in San Francisco die het weer aandurfde om bovengistende bieren te maken, nadat eerst de drooglegging en daarna het industriële ondergistende bier - pils, zoal