Asha ten Broeke - 75 resultaten

 1. Column Asha ten Broeke: Sire ruilt met spotje het ene keurslijf in voor het andere

  Column Asha ten Broeke: Sire ruilt met spotje het ene keurslijf in voor het andere

  Toen ik 5 was, groeide er achter mijn huis een bos. Geen enorm woud, maar groot genoeg om wat in rond te banjeren. Je kon erin spelen zonder dat je vanaf de bosrand te zien was, dus je ontsnapte er aan ouderlijk toezicht. Met de andere jongens en meisjes uit de buurt bouwde ik er schuilplaatsen en groef er valkuilen. We konden er onbespied spionnetje spelen, of we waren ontembare wilde paarden. So
 2. Asha ten Broeke: Feminisme gaat over het onbehagen van de vrouw, niet over het behagen van de man

  Asha ten Broeke: Feminisme gaat over het onbehagen van de vrouw, niet over het behagen van de man

  Feministen moeten meer naar mannen luisteren, schreef kunstjournalist Colin van Heezik zaterdag in Opinie. Een eigenaardige stelling: het hele idee van feminisme lijkt me juist dat dit niet hoeft. Waarmee ik dan weer niet wil zeggen dat mannen zich over feministische kwesties per definitie in beleefd en nederig stilzwijgen dienen te hullen. Een betere wereld gaat iedereen aan; zelfs Van Heezik, du
 3. Ik wil mijn kinderen juist slecht voorbereiden op deze neoliberale samenleving

  Ik wil mijn kinderen juist slecht voorbereiden op deze neoliberale samenleving

  Bereiden we onze kinderen wel goed genoeg voor op de samenleving? Die vraag bleef door mijn hoofd spelen sinds ik, een poosje geleden alweer, een HP/De Tijd-artikel las over 'de pampergeneratie'. Psycholoog en hoogleraar Jan Derksen kwam aan het woord, en hij vond van niet. Kinderen krijgen te veel applaus van hun ouders, stelde hij, waardoor het misgaat als ze hun eerste stappen in de harde maats