Wij geloven dat goede journalistiek de wereld beter maakt en het leven van lezers verrijkt

Juist in deze tijd is het belangrijk dat een redactie met kennis van zaken feiten van rumoer onderscheidt. Hieronder vindt u een selectie van ons recente werk.

Nederlandse politie tapte anderhalf jaar lang alle communicatie van Mexicaanse drugsbaron ‘El Chapo’

Nieuws - Afluisteroperatie
Getty Images

Het is aan de Nederlandse politie te danken dat de FBI een compleet beeld kreeg van de organisatie van de beruchte drugsbaas ‘El Chapo’. Een specialistisch team van de politie tapte anderhalf jaar diens communicatie af.

Lees artikel

Correspondent Midden- en Oost-Europa over de druk op persvrijheid

Nieuws - Persvrijheid
EPA

De Poolse publieke omroep brengt eigenlijk fulltime propaganda, een ander woord is er niet voor.’ Jenne Jan Holtland, sinds twee jaar correspondent Midden- en Oost-Europa, vertelt hoe zijn collega-journalisten in onder andere Hongarije, Tsjechië en Polen worstelen met censuur en overheidsbemoeienis.

Lees artikel

Een greep uit onze mooiste fotoreportages

Free Solo is een bericht uit de binnenwereld van het klimmen

Achtergrond - Free solo
K2 - filmbeeld

Elke berg heeft wat klimmers noemen een sleutelpassage, net als elke goede film. Het moment dat alles samenvat. Maar in de klimmersfilm Free Solo speelt de sleutelscène zich niet af op de berg – en dat is wat hem zo goed maakt.

Lees artikel

Sta China niet toe Europa te splijten

opinie - China en europa
EPA

Het beleid van de EU inzake de politiek-economische dreiging van China vereist veel meer eenheid.

Lees artikel

Behind the scenes

Omdat we verder willen kijken, omdat alles moet kloppen, omdat we iets extra's willen bieden. Bekijk in deze mini-documentaires hoe de Volkskrant werkt.

  • Fotografie
  • Breaking News
  • De correspondent
  • Wetenschap
  • Onderzoeksjournalistiek

Cigdem Yuksel - Fotograaf

Cigdem Yuksel ontdekte Syrische kinderarbeid in Turkije. Ze maakte een prijswinnende fotoreportage. Hiermee maakt zij de verborgen werkelijkheid zichtbaar. Nederland is namelijk een van de landen die ervoor kiest om vluchtelingen op te laten vangen in de regio van herkomst. De rol van de Volkskrant is om te laten zien waar deze keuze toe leidt.

Onze meest spraakmakende onthullingen