Kies nú voor de journalistiek van de Volkskrant

compleet

Kies uw Volkskrant-abonnement

Digitaal
Onbeperkt artikelen
2,00 per week
27% KORTING
Introductietarief
Ma t/m za de digitale krant,
Onbeperkt artikelen
3,50 per week
38% KORTING
Introductietarief
Digitaal + papier
meest gekozen
Zaterdag de papieren krant,
Ma t/m za de digitale krant
4,00 per week
43% KORTING
Introductietarief
Ma t/m za de papieren krant,
Ma t/m za de digitale krant
6,50 per week
38% KORTING
Introductietarief

Hebt u al een abonnement op de Volkskrant en hebt u een vraag?

Waarom zij de Volkskrant lezen

Lezer Marije Hiemstra

De Volkskrant vergroot mijn wereld

Voor mij is de Volkskrant een venster op de wereld. Het verruimt mijn blik om artikelen te lezen over plekken in de wereld waar ik zelf niet zo snel kom. Onderwerpen als klimaat, milieu, eerlijke handel interesseren mij. Mijn ouders waren al vroeg vegetariër en er werd thuis veel over het klimaat, afvalscheiding en dergelijke gesproken. De Volkskrant bericht daar naar mijn idee goed over.
Lezer Myrte Hayes

Interessante weetjes uit de Volkskrant belanden bij ons meteen op de familie-app

Voor mijn werk als leerkracht gebruik ik veel weetjes uit de krant. Doordat de krant breed georiënteerd is, levert dat veel input op. Ik ben ook examinator voor aardrijkskunde in het voortgezet speciaal onderwijs. Krantenartikelen zijn mooi materiaal om als voorbereiding op de examens te gebruiken. Zo stond er een heel duidelijk artikel over de warmtepomp in de Volkskrant. Dat maakt zaken die jonge mensen bezighouden, zoals het milieu, inzichtelijk.
Lezer Rembrandt Frerichs

Wat kunst en cultuur betreft kom je bij de Volkskrant echt aan je trekken

Voor de dagelijkse nieuwsvoorziening kun je ook nog wel op nieuwswebsites terecht, maar wat kunst en cultuur betreft kom je bij de Volkskrant echt aan je trekken. Uit de krant haal ik relevante informatie over de partijen waarmee ik artistieke contacten heb. Met zulke berichten zet de Volkskrant me vaak op een voorsprong.
Lezer Bas Heiligers

In de Volkskrant wordt geen stelling genomen, dat vind ik prettig

Bij het lesgeven gebruik ik de Volkskrant vaak als bronmateriaal. Als de leerlingen een essay moeten schrijven, pak ik de krant erbij. Ik wil ze leren kritisch te kijken en niet alles wat er in de wereld gebeurt voor zoete koek te slikken. Of stel, we bespreken de Brexit. Dan vergelijk ik artikelen in twee uiteenlopende kranten, om het verschil in aanpak te laten zien.

Over de Volkskrant

Alles wat op de site, in de app en in de krant staat, wordt vergaard, gecheckt en gepresenteerd door een redactie van 190 journalisten en 500 freelancers. Onder wie prominente columnisten, onderzoeksjournalisten, topinterviewers en een netwerk van 18 correspondenten over de hele wereld. De Volkskrant sleepte de afgelopen jaren van alle media dan ook de meeste journalistieke prijzen in de wacht. Naast nieuws, achtergronden en duiding heeft de Volkskrant veel aandacht voor debat en opinie, waarbij alle kanten aan bod komen. De Volkskrant gidst zijn lezers uitgebreid door politiek, wetenschap, kunst en cultuur, literatuur en sport.


U kunt de Volkskrant op veel verschillende manieren lezen: van alle dagen thuisbezorgd tot de Volkskrant op smartphone, tablet of computer. Maar hoe u de krant ook leest, overal vindt u de journalistiek zoals u van ons gewend bent: relevant en plezierig om te lezen. En met uitgebreide aandacht voor vormgeving en fotografie, zowel op papier als digitaal.

Over de Volkskrant

Veelgestelde vragen