Kies nú voor de journalistiek van de Volkskrant

compleet

Word lid van de Volkskrant

Digitaal

Digitaal Basis

Onbeperkt artikelen
2,00 per week
33% KORTING (was 2,99)
Introductietarief

Digitaal

Ma t/m za de digitale krant,
Onbeperkt artikelen
3,50 per week
42% KORTING (was 5,99)
Introductietarief
Digitaal + papier
meest gekozen

Zaterdag + Digitaal

Zaterdag de papieren krant,
Ma t/m za de digitale krant
4,00 per week
45% KORTING (was 7,24)
Introductietarief

Compleet

Ma t/m za de papieren krant,
Ma t/m za de digitale krant
6,50 per week
41% KORTING (was 10,99)
Introductietarief

Hebt u al een abonnement op de Volkskrant en hebt u een vraag?

Waarom zij de Volkskrant lezen

Lezer Myrte Hayes

Interessante weetjes uit de Volkskrant belanden bij ons meteen op de familie-app

Voor mijn werk als leerkracht gebruik ik veel weetjes uit de krant. Doordat de krant breed georiënteerd is, levert dat veel input op. Ik ben ook examinator voor aardrijkskunde in het voortgezet speciaal onderwijs. Krantenartikelen zijn mooi materiaal om als voorbereiding op de examens te gebruiken. Zo stond er een heel duidelijk artikel over de warmtepomp in de Volkskrant. Dat maakt zaken die jonge mensen bezighouden, zoals het milieu, inzichtelijk.
Lezer Eline Timmermans

Een paar Volkskrant-rubrieken hebben mijn hart veroverd

Op zaterdag verheug ik me op het Volkskrant Magazine. Een paar rubrieken hebben mijn hart veroverd, zoals 'Die ene patiënt'. Dat zijn indrukwekkende verhalen die nuance in maatschappelijke discussies brengen. Een andere favoriet is de receptenrubriek 'De Volkskeuken'. Daar heb ik al een aantal succesnummers aan overgehouden.
Lezer Bas Heiligers

In de Volkskrant wordt geen stelling genomen, dat vind ik prettig

Bij het lesgeven gebruik ik de Volkskrant vaak als bronmateriaal. Als de leerlingen een essay moeten schrijven, pak ik de krant erbij. Ik wil ze leren kritisch te kijken en niet alles wat er in de wereld gebeurt voor zoete koek te slikken. Of stel, we bespreken de Brexit. Dan vergelijk ik artikelen in twee uiteenlopende kranten, om het verschil in aanpak te laten zien.
Lezer Marije Hiemstra

De Volkskrant vergroot mijn wereld

Voor mij is de Volkskrant een venster op de wereld. Het verruimt mijn blik om artikelen te lezen over plekken in de wereld waar ik zelf niet zo snel kom. Onderwerpen als klimaat, milieu, eerlijke handel interesseren mij. Mijn ouders waren al vroeg vegetariër en er werd thuis veel over het klimaat, afvalscheiding en dergelijke gesproken. De Volkskrant bericht daar naar mijn idee goed over.

Over de Volkskrant

Alles wat op de site, in de app en in de krant staat, wordt vergaard, gecheckt en gepresenteerd door een redactie van 190 journalisten en 500 freelancers. Onder wie prominente columnisten, onderzoeksjournalisten, topinterviewers en een netwerk van 18 correspondenten over de hele wereld. De Volkskrant sleepte de afgelopen jaren van alle media dan ook de meeste journalistieke prijzen in de wacht. Naast nieuws, achtergronden en duiding heeft de Volkskrant veel aandacht voor debat en opinie, waarbij alle kanten aan bod komen. De Volkskrant gidst zijn lezers uitgebreid door politiek, wetenschap, kunst en cultuur, literatuur en sport.


U kunt de Volkskrant op veel verschillende manieren lezen: van alle dagen thuisbezorgd tot de Volkskrant op smartphone, tablet of computer. Maar hoe u de krant ook leest, overal vindt u de journalistiek zoals u van ons gewend bent: relevant en plezierig om te lezen. En met uitgebreide aandacht voor vormgeving en fotografie, zowel op papier als digitaal.

Over de Volkskrant

Veelgestelde vragen