Het lange karwei dat Franse campings googelen heet
© Thinkstock

Het lange karwei dat Franse campings googelen heet

Column Aaf Brandt Corstius

Het komt door de wet van de remmende voorsprong. Dat zeg ik altijd tegen mezelf als ik begonnen ben aan het lange karwei dat 'campings in Frankrijk googelen' heet.

Frankrijk is het beste kampeerland ter wereld, maar als je wereldbeeld op internet is gebaseerd - en bij wie is dat niet zo? - zou je denken dat het er verschrikkelijk gesteld is. Mijn theorie is dat dat komt doordat internet in Frankrijk al eerder bestond dan in de rest van de wereld. Al in de jaren tachtig was ik bij een Parijzenaar thuis die even ging opzoeken hoe laat mijn trein ging.

Volg en lees meer over:

Reacties (3)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
  • donaldnolet -
    Hallo Aaf. Net je column gelezen vanaf een bijzonder fijne, bijna onfranse camping genaamd Domaine des Mathevies, gelegen vlakijk Sarlat. Je bent van harte welkom (als er nog plek is).
  • jacopaq -
    Herkenbaar, die knullige Google translate vertalingen. Maar ook wel amusant. En ook die foto's! Als je dan een website hebt: huur een fatsoenlijke fotograaf en maak het wat aantrekkelijker.Herkenbaar beeld, een hele toer wel altijd dat camping googelen. Ik kijk ook vaak op anwbcamping.nl, dat is wel makkelijker. Overigens: met een beetje zoeken vind je in Frankrijk voldoende campings waar het goed toeven is en waar je niet al dit leed tegenkomt. His is en blijft een mooi kampeerland. Hanneke
  • Carolus Janssen -
    Camping Interdit in het dorp Rappel. Voetstap toiletten met een gat ertussen. Welkom in de beeldschone maar ook wondere wereld van Frankrijk.