Born To Die

Artiest:
Lana Del Rey
Genre:
Pop
 
 
Uitgever:
Universal
Formaat:
CD
Verschenen februari 2012
Born To Die Born To Die

De sinistere diva blijkt een wat suffig popzangeresje 2

Ineens was daar vorig jaar Lana Del Rey. De single en de bijbehorende videoclip waarmee ze ineens opdook op internet maakte van haar de spraakmakendste nieuwe ontdekking in de popmuziek. Dat ze geen debutante was en dat haar succes net wat minder autonoom tot stand kwam als werd gesuggereerd, deed niets af aan het feit dat Video Games een klassieke popsingle was. Ook al ging het in de media vooral over haar vermeende voorbehandeling en andere authenticiteit-kwesties.

De broeierige, mysterieuze sfeer van de single, gedragen door de trage, donkere verleidingskunsten van haar stem smaakte beslist naar meer, want de sfeer die de single wist op te roepen, was even uniek als aanstekelijk.

Maar het album dat nu verschenen is, mag een enorme teleurstelling heten. De drie bekende liedjes (naast Video Game ook Blue Jeans en Born To Die) blijken meteen de beste. De rest is onbeduidend tot stierlijk vervelend. Het erge is dat alle mysterie verdwenen is. De sinistere diva blijkt een wat suffig popzangeresje behept met slechts een trucje.

(Recensie door Gijsbert Kamer, gepubliceerd op 03-02-2012)

      mail Doorsturen      print Printversie

Geef jouw oordeel over "Born To Die"

naam
e-mailadres
beoordeling
reactie

nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode
 

3 3 reacties


3 Jasper - 03-02-2012 23:23

Een beetje erg ongenuanceerd, vijf zinnetjes over het album en een hoop geklets er aan voorafgaand. Toegegeven, het is een te lang album. Het gaat op den duur vervelen. Maar haar stem is mooi en de nummers zijn goed geproduceerd. Thematisch allemaal een beetje het zelfde maar kom op, is Lady Gaga zoveel anders? Maakt Rihanna al niet jaren steeds weer de zelfde single? Ook onze eigen Caro Emerald kent maar 1 truukje. Goed geproduceerde popmuziek wordt schaars. Goeie artiesten nog veel schaarser. Lana del Rey is niet slecht maar mag zich verheugen in een terechte belangstelling. Ik zeg: voordeel van de twijfel en wachten op het volgende album voor je haar neersabelt.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

1 Mario - 03-02-2012 18:47

Je kan reacties als ongepast of beledigend doorgeven, maar eigenlijk zou dit ook voor een Volkskrant-stukje als dit moeten mogen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

5 borntodie - 03-02-2012 14:00

wat zitten er toch een hoop boze jongetjes achter hun computer die jaloers zijn op het succes van een meisje. Ondertussen staat het album van Lana in 13 landen op nummer 1, dus ik denk niet echt dat ze er wakker van ligt.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer recensies voor genre 'Pop'

Recensie voor "Ja, natúúrlijk!" - De Jeugd van Tegenwoordig , door Menno Pot

Recensie voor 'I'm Not There' - Diverse Artiesten: Music From The Motion Picture , door Gijsbert Kamer

Recensie voor - - The Benelux , door Menno Pot

Recensie voor ...Like Clockwork - Queens Of The Stone Age , door Gijsbert Kamer

Recensie voor 10.000 days - Tool , door Menno Pot

meer recensies voor artiest 'Lana Del Rey'

Recensie voor Ultraviolence - Lana Del Rey , door Menno Pot

ZOEK IN MUZIEK

best gewaardeerd

5


Lighthouse

Gideon van Gelder


5


Beethoven

Queyras, Melnikov

De VK tv-series