OOrlogsjaren te Hulst

1937-1945

Auteur:
Piet Lampo
Genre:
Non-fictie - Literatuur & Poëzie
 
 
Uitgever:
Solarus, Uitgeverij
ISBN-nr:
9789081280341
Formaat:
Paperback
Verschenen juli 2010
OOrlogsjaren te Hulst OOrlogsjaren te Hulst OOrlogsjaren te Hulst
      mail Doorsturen      print Printversie

Geef jouw oordeel over "OOrlogsjaren te Hulst"

naam
e-mailadres
beoordeling
reactie

nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode
 

Beschrijving

Met hart en ziel heeft Piet dit boek geschreven. De driejarige vrucht van zijn arbeid mag er absoluut zijn. Het is een relaas over herinneringen, belevenissen en ervaringen tijdens WOII. Hoe hij als kleine jongen overleefde met zijn vader, broer en zussen, familie en vrienden tijdens de oorlog te Hulst. Moeder was hen reeds in de bloei van haar...


Met hart en ziel heeft Piet dit boek geschreven. De driejarige vrucht van zijn arbeid mag er absoluut zijn. Het is een relaas over herinneringen, belevenissen en ervaringen tijdens WOII. Hoe hij als kleine jongen overleefde met zijn vader, broer en zussen, familie en vrienden tijdens de oorlog te Hulst. Moeder was hen reeds in de bloei van haar leven ontnomen.

Piet is erg trots op zijn ouders die tijdens de oorlog onderdak gaven aan Henk van Rijn, de familie Verkruijsse en Rob en Carla Broug. Als de dag van gisteren vertelt hij hun verhaal. Via onder andere George Sponselee en Eddy Taelman kwam Piet aan waardevolle informatie over Hulstenaren die als dwangarbeider weggestuurd werden. George De Kock, Emile Burm, Peet Blommaert, Piet Berkelmans, Johannes Gerrit Jansen en vele anderen hebben afschuwelijke ontberingen ondergaan.

Verder schrijft Piet over meer dan 50 toenmalige buurtbewoners in Hulst: wie ze waren, wat ze deden en wie hij persoonlijk goed kende. Dit is een erg boeiend verhaal over de tijd van toen.

Piet Lampo is een Hulstenaar in hart en nieren en werd op 9 januari 1932 geboren in de Zandstraat 77 te Hontenisse, buurtschap Schuddebeurs. Met Marja Herrewegh was hij getrouwd.

meer recensies voor genre 'Non-fictie'

Recensie voor 'omdat ik geen beeld ben' - Hugo Claus , door Arjan Peters

Recensie voor 'Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren' - Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra , door Hans Wansink

Recensie voor 'We weten niets van hun lot' - Bart Boom , door Robin Te Slaa

Recensie voor 1000 talen van de wereld , door Bosch Guus

Recensie voor 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis - Els Kloek , door Aleid Truijens

ZOEK IN BOEKEN

Keuze van de redactie

Ons kamp

M. Vuijsje


Oscar

Jan Siebelink
De inzending

Amy Waldman


best gewaardeerd


5 (1 stem)

Schrijver

Karl Ove Knausgård5 (1 stem)

Een verhaal met een angel

Dave GoulsonDe VK tv-series