The Cabin in the Woods

Verenigde Staten (2012)

Regisseur:
Drew Goddard
Genre:
Horror / Sci-fi
Acteurs:
Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Richard Jenkins, Bradley Whitford, Jesse Williams, Fran Kranz.
The Cabin in the Woods

Horrorkomedie The Cabin in the woods: Geen horror zal hierna nog hetzelfde zijn 5 The Cabin in the Woods

Vijf jongeren in een enge boshut: bij zo'n gegeven denk je wel te weten wat je verwachten kunt - zeker als horrorfan. En inderdaad, The Cabin in the Woods biedt het allemaal. De raaskallende redneck in het lugubere tankstation, die de kids waarschuwt dat ze hun vakantiehuisje niet levend zullen verlaten. De krakende deuren. De donkere kelder vol verdachte attributen. En ook de zombie die zijn hand graaiend uit de aarde steekt, en de blonde maagd die (als enige?) ternauwernood aan alle gruwelen ontsnapt.

Maar wat een briljante draai hebben regisseur-scenarist Drew Goddard en co-scenarist Joss Whedon aan ongeveer elk horrorcliché gegeven. Het is zonde daarvan te veel te verklappen; dat het iets met bloederige offerrituelen te maken heeft, wordt al door de titelsequentie gesuggereerd, en natuurlijk komt het bosritje een keer samen met het geheimzinnige werk dat een stel stropdas-veertigers in hun CIA-achtig laboratorium uitvoert.

Hoe dit alles uitmondt in een surrealistisch bacchanaal dat zijn weerga niet kent, een doorgedraaid monster-showballet en de apocalyps ineen - dat blijft voor het maximale psychedelisch effect beter onbesproken. Goddard en Whedon bouwden een stevige reputatie op met baanbrekende films en series als Buffy the Vampire Slayer, Lost, Toy Story (1995) en Cloverfield (2008); met The Cabin in the Woods maakt Goddard zijn debuut als speelfilmregisseur.

 In technisch opzicht rammelt de film soms, maar de plot van The Cabin in the Woods staat als een hut. Het spelplezier en de ambachtelijke liefde voor film spatten ervan af. Geen horrorfilm zal hierna nog dezelfde zijn.
(Recensie door Kevin Toma, gepubliceerd op 19-04-2012)
      mail Doorsturen      print Printversie

recensies voor regisseur 'Drew Goddard'

recensies voor genre 'Horror / Sci-fi'

Zoek in films

Meest bekeken films

The Cabin in the Woods

1

Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?

Regisseur: Philippe de Chauveron


The Cabin in the Woods

3

Magic in the moonlight

Regisseur: Woody Allen


The Cabin in the Woods

3

Maps to the Stars

Regisseur: David Cronenberg


The Cabin in the Woods

2

The November Man

Regisseur: Roger Donaldson


The Cabin in the Woods

4

Kreuzweg

Regisseur: Dietrich Brüggemann


De VK tv-series