dossier

Verkiezingen

Afdeling in woonplaats Verdonk weg bij TON

ANP − 10/06/10, 18:26

De afdeling Pijnacker-Nootdorp van Trots op Nederland (TON), de woonplaats van oprichtster Rita Verdonk, splitst zich af van deze politieke partij. Aanleiding is de uitslag van de verkiezingen, zo meldde de afdeling donderdag op haar website.

De partij haalde in Pijnacker-Nootdorp 1,5 procent van de stemmen binnen, tegen 10 procent bij de gemeenteraadsverkiezingen begin maart. ‘De verkiezingsuitslag geeft aan dat Trots op Nederland er niet in geslaagd is het beoogde resultaat te behalen, waardoor we als fractie onze positie binnen deze politieke beweging helaas hebben moeten heroverwegen,’ aldus de verklaring op de site.

De afdeling splitst zich af en gaat verder onder een nieuwe naam. TON had drie van de 29 zetels in deze gemeente en was daarmee de vierde partij achter de VVD, CDA en D66.

Verdonk ervaart de afsplitsing als een dolk in de rug, zo liet haar campagneleider weten. ‘Het is een smerige rotstreek. De voorzitter van de raadsfractie heeft een eigen agenda en gaat achter zijn eigen belangen aan’, aldus de woordvoerder. Volgens hem hangt de betrokken fractievoorzitter ‘kletsverhalen en baarlijke nonsens’ op over financiĆ«le problemen van de partij.

mailIcon print |