Balkenende weer lijsttrekker CDA

ANP − 20/02/10, 15:46

Premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende is ook bij nieuwe verkiezingen lijsttrekker van zijn partij.

  • Balkenende bij zijn persverklaring over de val van het kabinet. (ANP)

Het partijbestuur besloot hem zaterdag unaniem voor te dragen als kandidaat-lijsttrekker. Er is sprake van een enkelvoudige voordracht.

Verantwoording

Balkenende legde zaterdagochtend tegenover het partijbestuur verantwoording af over de val van zijn vierde kabinet. Het bestuur sprak daarop zijn vertrouwen uit in het optreden van de CDA-bewindslieden en dat van de premier in het bijzonder.

Balkenende zegt zich gesterkt en gesteund te voelen door het uitgesproken vertrouwen, maar wil de verdere ontwikkelingen en besluiten afwachten nu bij koningin Beatrix het ontslag van de PvdA-bewindslieden is aangeboden en alle andere ministers en staatssecretarissen hun portefeuille ter beschikking hebben gesteld.

Na afloop van CDA-fractieberaad dat de premier bijwoonde liet hij weten de brede steun in zijn partij op prijs te stellen. Ook de fractie bleek achter zijn hernieuwde lijsttrekkerschap te staan. Balkenende zei nog altijd ‘zeer gemotiveerd’ te zijn om door te gaan. De CDA-leider heeft altijd gezegd dat zijn agenda tot 2015 reikt.

[VIDEO]

mailIcon print |