Politie verdenkt paar van dubbele moord Bennekom

De politie in Ede heeft woensdag een vrouw van achttien jaar uit de omgeving van Driel en haar even oude vriend uit Wageningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op het echtpaar Van Ravenhorst in Bennekom in september van dit jaar....

ANP

EDE

Een van de verdachten onderhield een relatie met de slachtoffers. Wat voor relatie dat was wil de politie niet zeggen.

Het Bennekomse paar werd op dinsdag 17 september doodgeslagen gevonden. Collega's van de slachtoffers gingen naar hun woning aan het Moftbos toen het paar tegen de afspraak in niet op hun reclamebureau in Veenendaal was verschenen. Ze vonden de man bij de voordeur, de vrouw in de slaapkamer. Hun twee kinderen, één en bijna drie jaar oud, stonden sinds zondagavond, het moment van de moord, alleen in hun bedjes. Ze waren er slecht aan toe.

Over het motief voor de dubbele moord wilde de politie nog niets zeggen. Of de verdachten Bert en Jacqueline van Ravenhorst met een bijl doodgeslagen hebben, is nog niet duidelijk. Het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk onderzoekt twee bijlen, die spelende kinderen twee weken geleden in de omgeving van de villa vonden.

De politie is op het spoor van de verdachten gekomen door tactisch onderzoek. De politie zoekt het motief in de 'relationele sfeer'.