Een tankstation van Shell in Wilnis heeft enkele automobilisten zaterdag verkeerde brandstof geleverd door een fout bij de bevoorrading.
Een tankstation van Shell in Wilnis heeft enkele automobilisten zaterdag verkeerde brandstof geleverd door een fout bij de bevoorrading. © ANP

Shell-tankstation levert auto's per ongeluk diesel in plaats van benzine

Een Shell-tankstation in Wilnis (provincie Utrecht) heeft automobilisten zaterdag enige tijd verkeerde brandstof geleverd doordat een fout was gemaakt bij de bevoorrading. Een tankwagen had per ongeluk diesel in plaats van benzine in de opslag gepompt, aldus een woordvoerder van Shell.

De vergissing werd zaterdag gemaakt bij het tankstation van Shell aan de Mijdrechtse Dwarsweg in Wilnis. Hoeveel auto's verkeerde brandstof hebben getankt en welke brandstoffen waren omgewisseld, kon de woordvoerder zaterdagavond niet zeggen. Volgens hem werd 'vrij snel' ontdekt dat er iets was misgegaan. Het tankstation ging direct dicht.

De motor van een auto kan beschadigd raken als er verkeerde brandstof in de tank zit. Een aantal mensen kwam er bij het tankstation al achter dat er iets niet goed zat, anderen kwamen na een stuk gereden te hebben ineens stil te staan. 

De ANWB meldt dat de Wegenwacht in elk geval zes auto's heeft geholpen die in de problemen waren geraakt. De ANWB sluit niet uit dat automobilisten vandaag ook stil kunnen komen te staan indien ze na het tanken alleen een kort stukje naar huis zijn gereden.

Compensatie

Shell zegt het incident te betreuren. Mensen die met problemen kampen kunnen zich melden bij de klantenservice. Als inderdaad blijkt dat de hinder veroorzaakt is door toedoen van het tankstation, worden ze gecompenseerd.

De tanks van het station worden geleegd, gereinigd en opnieuw bevoorraad, zodat het weer open kan.