Volkskeuken

  1. 805 artikelen sinds 06 mei 2014
  2. Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Pannekoekjes met geroosterde tomaten (brunchgerecht voor 2 personen). Toen een tijdje terug bekend werd dat Tel Sell zichzelf in de verkoop zette, was dat reden om een avondje herinneringen op te halen aan de verslavend bespottelijke televisiefilmpjes waarin nog bespottelijker apparaten werden aangeprezen. Dingen waarvan je niet wist dat

    Pannekoekjes met geroosterde tomaten

    Koken & Eten

    Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Pannekoekjes met geroosterde tomaten (brunchgerecht voor 2 personen). Toen een tijdje terug bekend werd dat Tel Sell zichzelf in de verkoop zette, was dat reden om een avondje herinneringen op te halen aan de verslavend bespottelijke televisiefilmpjes waarin nog bespottelijker apparaten werden aangeprezen. Dingen waarvan je niet wist dat …

  3. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Pizzawraps met zalm, rucola en roomkaas (hoofdgerecht voor 2 personen). Als ik een beginnende moestuinier één gewas kan aanbevelen, dan is het wel 'raketkruid', rucola. Niet die eenjarige watjes-rucola die in de meeste zaadzakjes zit, zoek naar de vaste rucola Roma, met prachtig gele, honingzoete bloemetj

    Pizzawraps met zalm, rucola en roomkaas

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Pizzawraps met zalm, rucola en roomkaas (hoofdgerecht voor 2 personen). Als ik een beginnende moestuinier één gewas kan aanbevelen, dan is het wel 'raketkruid', rucola. Niet die eenjarige watjes-rucola die in de meeste zaadzakjes zit, zoek naar de vaste rucola Roma, met prachtig gele, honingzoete bloemetj …

  4. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Aziatische spaghetti met sardientjes (Hoofdgerecht voor 4 personen). Bij mijn Franse huis heb ik een kelder, een heuse gewelfkelder van droog gestapelde kalksteen, half ondergronds, met een deur en een trapje op het noordoosten, zodat hij koel blijft; 's winters 8, 's zomers 16 graden. Toen we het huis ko

    Aziatische spaghetti met sardientjes

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Aziatische spaghetti met sardientjes (Hoofdgerecht voor 4 personen). Bij mijn Franse huis heb ik een kelder, een heuse gewelfkelder van droog gestapelde kalksteen, half ondergronds, met een deur en een trapje op het noordoosten, zodat hij koel blijft; 's winters 8, 's zomers 16 graden. Toen we het huis ko …

  5. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: supersnelle broccolitaart (hoofdgerecht voor 4 personen). Het avondvierdaagseseizoen is weer geopend. In mijn naïviteit dacht ik altijd dat alle kinderen van Nederland de avondvierdaagse op dezelfde dagen liepen, maar dat blijkt niet zo te zijn: de komende vier, vijf, zes weken kunt u overal slierten wand

    Supersnelle broccolitaart

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: supersnelle broccolitaart (hoofdgerecht voor 4 personen). Het avondvierdaagseseizoen is weer geopend. In mijn naïviteit dacht ik altijd dat alle kinderen van Nederland de avondvierdaagse op dezelfde dagen liepen, maar dat blijkt niet zo te zijn: de komende vier, vijf, zes weken kunt u overal slierten wand …

  6. Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Rozetjes van linzen, pastinaak en zoete aardappel (bijgerecht voor 4 personen). Wie de hertogin in kwestie was, valt niet met zekerheid te zeggen, maar er is wel een verfijnd aardappelgerecht naar haar genoemd: duchess potatoes. Boze tongen beweren dat zo'n delicaat gerecht niet kan zijn bedacht door hertogin Maria Adelheid van Cambridge

    Rozetjes van linzen, pastinaak en zoete aardappel

    Koken & Eten

    Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Rozetjes van linzen, pastinaak en zoete aardappel (bijgerecht voor 4 personen). Wie de hertogin in kwestie was, valt niet met zekerheid te zeggen, maar er is wel een verfijnd aardappelgerecht naar haar genoemd: duchess potatoes. Boze tongen beweren dat zo'n delicaat gerecht niet kan zijn bedacht door hertogin Maria Adelheid van Cambridge …

  7. Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Fiadone, Corsicaanse cheesecake (tussendoortje voor 6 tot 8 personen). Als u toch vakantieplannen maakt, denk dan eens aan Corsica. Het is er ruig en mooi en je kunt er goddelijk eten. Ik ben er onlangs voor het eerst geweest en heb toen een extra koffer volgepropt met allerlei etenswaar voor thuis, maar die is intussen op. Nu heb ik alwe

    Corsicaanse heimwee-cheesecake zonder korst

    Koken & Eten

    Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Fiadone, Corsicaanse cheesecake (tussendoortje voor 6 tot 8 personen). Als u toch vakantieplannen maakt, denk dan eens aan Corsica. Het is er ruig en mooi en je kunt er goddelijk eten. Ik ben er onlangs voor het eerst geweest en heb toen een extra koffer volgepropt met allerlei etenswaar voor thuis, maar die is intussen op. Nu heb ik alwe …

  8. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: kwartels met citrus en koriander (hoofdgerecht voor 4 personen). Sinds ik ben overgestapt op een gasbarbecue - zo'n bakbeest van een buitenkeuken van roestvrijstaal - is barbecueën voor mij geen seizoensgebonden activiteit meer. Hanteerde ik vroeger vrij strikte barbecueregels - nooit voor aanvang van het

    Kwartels met citrus en koriander

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: kwartels met citrus en koriander (hoofdgerecht voor 4 personen). Sinds ik ben overgestapt op een gasbarbecue - zo'n bakbeest van een buitenkeuken van roestvrijstaal - is barbecueën voor mij geen seizoensgebonden activiteit meer. Hanteerde ik vroeger vrij strikte barbecueregels - nooit voor aanvang van het …

  9. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: mini-tomatensalade met feta en dragon (voorgerecht voor 4 personen). Snoeptomaatjes, kerstomaatjes, minitomaatjes, rood en geel en groen, het is giechelig spul en de supermarkten liggen er vol mee. Bij de mijne mag je je eigen selectie samenstellen en afwegen. Zo kwam ik er rap achter dat ze allemaal ande

    Mini-tomatensalade met feta en dragon

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: mini-tomatensalade met feta en dragon (voorgerecht voor 4 personen). Snoeptomaatjes, kerstomaatjes, minitomaatjes, rood en geel en groen, het is giechelig spul en de supermarkten liggen er vol mee. Bij de mijne mag je je eigen selectie samenstellen en afwegen. Zo kwam ik er rap achter dat ze allemaal ande …

  10. De groentegerechtjes voordat ze gegrild zijn.

    Barbecuegroenten

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Barbecuegroenten. Bijgerecht voor 4 personen. Eindelijk is het mooi weer en kunnen we genieten van het heerlijke buitenleven en ál ons eten grillen. Tenminste, dat zeggen de tuincentrumfolders. Al wéken. Alsof iedereen volcontinu een fleurige loungeset en een buitenkeuken paraat heeft staan. Nee hoor, u z …

  11. Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Gefrituurde risottoballetjes (voor circa 35 stuks). Gek is dat, ben ik een weekje naar Spanje, kom ik met een Italiaans gerecht thuis. Niet dat we niet goed Spaans hebben gegeten, hoor. Vooral die zondag dat we rond lunchtijd neerstreken in een bergdorpje niet ver van toeristenhotspot Guadalest. Het terra

    Gefrituurde risottoballetjes met spinazie

    Koken & Eten

    Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Gefrituurde risottoballetjes (voor circa 35 stuks). Gek is dat, ben ik een weekje naar Spanje, kom ik met een Italiaans gerecht thuis. Niet dat we niet goed Spaans hebben gegeten, hoor. Vooral die zondag dat we rond lunchtijd neerstreken in een bergdorpje niet ver van toeristenhotspot Guadalest. Het terra …