Verkiezingen in de Verenigde Staten

1,125 resultaten

 1. Republikein Huckabee overweegt kandidatuur 2016

  Tegelijk met 2015 is de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 begonnen. Mike Huckabee, oud-gouverneur van de staat Arkansas, gaat stoppen met zijn talkshow bij Fox omdat hij een kandidatuur overweegt, zo liet hij dit weekend weten. Hij is na Jeb Bush de tweede Republikein die zich opwerpt als mogelijke kandidaat, hoewel ze allebei het definitieve besluit nog moeten nemen.
 2. Jeb Bush zet belangrijke stap naar presidentiële kandidatuur 2016

  Oud-gouverneur Jeb Bush van Florida heeft de weg naar een presidentiële kandidatuur vrijgemaakt. De Republikein heeft al zijn bestuurlijke functies in bedrijven en non-profitorganisaties neergelegd. Bush is de zoon van oud-president George H.W. Bush en de broer van oud-president George W. Bush. De stap is een belangrijke aanwijzing dat hij in 2016 zal meedoen in de race om het Amerikaanse presidentschap.
 3. Obama's nederlaag

  De tussentijdse verkiezingen in de VS hebben een uitslag gebracht waarmee de wereld weinig opschiet.

  De zware nederlaag van de Democraten, met Obama voorop, bij de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten beloven weinig goeds, zowel voor de Amerikanen zelf als voor de rest van de wereld.

  In eigen land tekent zich tot aan de presidentsverkiezingen een verdieping af van de impasse die de Amerikaanse politiek al jaren kenmerkt. Kiezers hebben daar hun buik van vol en hebben dat via een lage opkomst en proteststemmen laten merken. De ironie is dat zij er vermoedelijk alleen maar meer impasse voor terugkrijgen.

  De optimistische analyses die de Republikeinen een groter verantwoordelijkheidsgevoel toedichten nu zij over een meerderheid beschikken, miskennen dat de partij zich al jaren wentelt in een anti-Obama-sentiment. Dat is nu door de kiezer beloond. Het maakt een draai naar een grotere compromisbereidheid onwaarschijnlijk.

Suggesties om te volgen