Dronkers-lijst van schoolprestaties

10 resultaten

  1. Dit zijn de beste scholen in de slechtste wijken

    Al zestien jaar beoordeelt Jaap Dronkers middelbare scholen met een cijfer op een schaal van 1 tot 10. Hier vindt u een overzicht van de scholen die de hoogste en laagste cijfers kregen van Dronkers. Ernaast staat het gemiddelde cijfer dat de school haalde voor het centraal eindexamen (CE) in het schooljaar 2011/2012. Het CE is de enige toets die landelijk voor alle leerlingen gelijk is, en vormt daarom de basis onder het oordeel van Dronkers.
  2. Veel nieuwkomers onder beste middelbare scholen

    Onder de beste middelbare scholen van Nederland, zoals beoordeeld door onderwijssocioloog Jaap Dronkers, zitten verrassend veel nieuwkomers. Het blijkt uit de Dronkers-lijst 2013 die de Volkskrant vandaag publiceert. Zo kreeg het vwo van het Montaigne Lyceum in Den Haag vorig jaar nog een 5,5 van Dronkers, en dit jaar een 10. De havo van de Katholieke Scholengemeenschap in Etten-Leur steeg van een 7 naar een 10.
  3. 'Een ziekenhuis kies je ook niet op de kwaliteiten van de keuken'

    Het werd hem niet in dank afgenomen, de eerste paar keren dat onderwijssocioloog Jaap Dronkers ranglijsten presenteerde van middelbare scholen. Zoiets kon helemaal niet, was het idee. En ook later baarde Dronkers voor opzien, met zijn studies naar de effecten van echtscheiding op kinderen, en de invloed van etnisch gemengde scholen. Inmiddels wordt zijn onderzoek naar de examenresultaten voor middelbare scholen voor de vijftiende keer gepresenteerd.

Suggesties om te volgen