Vandaag

RADIO..

TIJD VOOR TWEE Jane Lord is eerste soliste bij Het Nationale Ballet. Omdat afgelopen zaterdag ook Rudi van Dantzigs versie van Het Zwanenmeer in reprise ging, waarin Lord een belangrijke rol danst, is ze te gast bij Frits Spits. Radio 2, 12.02 uur.

OPHEF & VERTIER Gesprek met Mark Rietman, bekend als 'Kiet' uit de tv-serie Oud Geld, die als regisseur in de grote zaal debuteert met Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Radio 5, 14.02 uur.

DE LEEUW Paul de Leeuw is maandag in alle programma's van Radio 2 vanwege zijn nieuwe album Stille Liedjes. Andere gast is Donna Summer die naast De Leeuw aanschuift in Thuis op Twee. Radio 2, 18.30 uur.

SPORT

STUDIO NOS Samenvatting van de wedstrijd Sparta-Roda JC in de KPN Telecompetitie. Nederland 2, 23.00 uur.

AMUSEMENT

ZAAL OVER DE VLOER Journalist Rik Zaal met cameraman Frans Bromet op bezoek bij Cor van Zadelhoff. Net 5, 19.20 uur.

DOCUMENTAIRE

NPS.DOC Waar de worm niet sterft is een documentaire over het Betuwse dorp Opheusden en het protestants-christelijk fundamentalisme daar. Regisseur Peter Gielissen slaagde erin bewoners van het dorp te laten praten over hun strikte geloofsbeleving. Nederland 3, 21.00 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Portret ('Typhoontschik') van de Russische violoncelliste Natalia Gutman. Ze is 54 jaar oud en bij leven al een legende. De film gaat over de tol van de roem, over verantwoordelijkheid ten opzichte van de muziek, maar ook over haar verstoorde familieleven. Over een vrouw die het allemaal wil combineren. Nederland 3, 23.20 uur.