Onbekend werk van Mondriaan ij Christie's

Bij de veiling van Moderne en Hedendaagse kunst bij Christie's in Amsterdam wordt een nooit eerder getoond aquarel van Piet Mondriaan aangeboden....

Eerder werd al een deel van deze collectie geveild in Londen en New York, wat tot twee wereldrecords leidde voor veilingprijzen van Karel Appel en Asger Jorn. Het Cobra Museum kocht uit Ulrichs collectie het werk Women, Children, Animals van Karel Appel voor 750 duizend euro.

In Amsterdam worden behalve twee schilderijen van Appel en twee van Jorn en werk van Egill Jacobsen en Mogens Balle geveild.

Hoogtepunt van de veiling is de aquarel Slootje bij boerderij Landzicht uit 1900 van Mondriaan, aangeboden door een anonieme verkoper. De richtprijs ligt tussen de 300 duizend en 500 duizend euro.

In het totaal worden op de veiling rond de 400 werken aangeboden. Daaronder bevinden zich ook schilderijen van Jan Toorop, Leo Gestel en Eugène Brands en een serie Koningin Beatrix-zeefdrukken van Andy Warhol. De geschatte opbrengst hiervan ligt rond de 32 duizend tot 36 duizend euro.