Hoogovens koopt walserij van Van Leeuwen Buizen

Hoogovens koopt de gelaste-buizenactiviteiten van Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht. De overname is te verwachten op 1 januari 1996....

Van onze verslaggever

IJMUIDEN

Alle 111 werknemers van de walserij gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Ze behouden hun huidige arbeidsvoorwaarden op basis van de groot-metaal-cao. Hoogovens integreert de fabriek in zijn onderdeel Hoogovens Buizen, zelf al goed voor een produktie van 270 duizend ton. De Walserij produceert jaarlijks 120 duizend ton buizen. Ook het bijbehorende terrein Develhaven met uitzondering van het hoofdkantoor komt in handen van Hoogovens.

Hoogovens wil met de overname zijn marktpositie op de buizenmarkt versterken. Het produktieprogramma te Zwijndrecht past goed in het produktassortiment van Hoogovens Buizen. De overname zal kostenbesparend werken.

Hoogovens-Buizen telt drie produktievestigingen. In Arnhem maakt het concern precisiebuizen (voor stoelen en tafels), in Oosterhout gasbuizen (voor gas en verwarming) en in Maastricht vierkante- en rechthoekige buisprofielen.