Discrimineren

Ik betreur het dat mijn Marokkaanse landgenoten zich misdragen en discrimineren. Want het bezetten van een druk verkeersplein zoals zij in Utrecht deden, is je misdragen....

'Onze koning van Marokko is niet homofiel, zoals de pers zou schrijven. Dat kan niet, onmogelijk. Dat is een belediging. Want als hij homofiel is, is hij een minder koning, een minder mens.' Dat is de denktrant van mijn landgenoten, die kleinzielige macho mannetjes, zogenaamde echte mannen in een mannensubcultuur zoals de Marokkaanse is binnen het tolerante Nederland. Het is triest dat een kleine groep zich bij het minste of geringste zo intolerant opstelt. Ik schaam mijzelf, en gelukkig heel veel Marokkanen schamen zich diep voor deze landgenoten.

Ook al is de koning, mijn koning, onze koning homofiel, wat zou dat. Alle mensen zijn gelijk. Zo zie ik dat en gelukkig veel andere Marokkanen. En net als onder Nederlanders is er ook onder Marokkanen een grote groep homofiele Marokkanen, jongens en meisjes, die juist door discriminatie van landgenoten in het geheim met hun geaardheid moeten leven. (Gebruik bij plaatsing liever alleen maar mijn eerste naam.)