Peter Middendorp - 208 resultaten

 1. Peter Middendorp: 'Moest ik haar vertellen dat hoofddoek hier niet de beste bescherming is?'

  Peter Middendorp: 'Moest ik haar vertellen dat hoofddoek hier niet de beste bescherming is?'

  Mijn dochter vroeg: 'Waarom doe je je hoofddoek niet af? Je had het toch beloofd?' Onze nieuwe vriendin is een vluchtelinge van 27. Ze komt uit een cultuur waar je alleen 'nee' mag antwoorden als het echt niet anders kan. Het kon niet meer. 'Omdat jouw papa erbij is', zei ze, 'ik mag mijn haren aan mannen niet laten zien van mijn geloof.' 'Sorry', zei ik, 'maar even tussendoor, hoor, als het mag,
 2. Peter Middendorp: 'Bestuurders als Tichelaar liegen omdat het in hun cultuur zit'

  Peter Middendorp: 'Bestuurders als Tichelaar liegen omdat het in hun cultuur zit'

  Als corruptie pas vanaf 4.500 euro strafbaar zou zijn, zoals in Roemenië is voorgesteld, had Jacques Tichelaar zich niet hoeven te verantwoorden voor de inrichtingsklus van 3.500 euro die hij als commissaris van de koning in Drenthe aan zijn schoonzus gaf. Ook had hij dan de eer niet aan zichzelf hoeven te houden, wat er nog van over was. Ik ken de heer Tichelaar niet, ik kan hier dus ook niets ov
 3. Peter Middendorp: 'Telegraaf had Wilders wel geïnterviewd, maar geen vragen gesteld'

  Peter Middendorp: 'Telegraaf had Wilders wel geïnterviewd, maar geen vragen gesteld'

  Toen ik columnist werd, ruim negenenhalf jaar geleden, nam ik een abonnement op De Telegraaf. Een columnist moet alles weten, dacht ik, ook wat de gek ervan zegt. Aan mijn ontbijt zijn in die jaren al veel campagnes verschenen. Tegen 'het pesten van automobilisten', als iemand iets voor het milieu had voorgesteld. Vaak was de woede zo groot dat de lezer begreep dat men zichzelf ook enigszins potsi