Opvoeding - 213 resultaten

  1. Duizenden kinderen verminkt na gebruik epilepsiemedicijn door zwangere vrouwen

    Duizenden kinderen verminkt na gebruik epilepsiemedicijn door zwangere vrouwen

    In Frankrijk is ophef ontstaan over een epilepsiemedicijn dat de afgelopen jaren bij enkele duizenden kinderen aangeboren afwijkingen heeft veroorzaakt. De Franse geneesmiddeleninspectie maakte donderdag bekend dat de afgelopen vijftig jaar tussen de 2.150 en 4.100 kinderen zijn geboren met ernstige afwijkingen doordat hun moeder tijdens de zwangerschap geneesmiddelen met de stof valproaat heeft g
  2. Ik wil mijn kinderen juist slecht voorbereiden op deze neoliberale samenleving

    Ik wil mijn kinderen juist slecht voorbereiden op deze neoliberale samenleving

    Bereiden we onze kinderen wel goed genoeg voor op de samenleving? Die vraag bleef door mijn hoofd spelen sinds ik, een poosje geleden alweer, een HP/De Tijd-artikel las over 'de pampergeneratie'. Psycholoog en hoogleraar Jan Derksen kwam aan het woord, en hij vond van niet. Kinderen krijgen te veel applaus van hun ouders, stelde hij, waardoor het misgaat als ze hun eerste stappen in de harde maats