Burgeroorlog in Syrië - 3613 resultaten

 1. Spanning tussen VS en Syrische bondgenoten neemt toe: Amerikanen halen Iraanse drone neer

  Spanning tussen VS en Syrische bondgenoten neemt toe: Amerikanen halen Iraanse drone neer

  Een Amerikaanse straaljager heeft boven Syrië een gewapende Iraanse drone neergehaald. Volgens Washington bedreigde het onbemande vliegtuig strijders van de internationale coalitie op de grond, die onder leiding van de VS tegen Islamitische Staat vechten. Het onderstreept de groeiende spanning tussen de Verenigde Staten enerzijds, en Rusland en Iran, die in hetzelfde gebied aan de zijde van het Sy
 2. 'Ik weet alleen dat ik mijn valse paspoort moet vernietigen zodra ik in Duitsland ben geland'

  'Ik weet alleen dat ik mijn valse paspoort moet vernietigen zodra ik in Duitsland ben geland'

  Elke Syriër in Istanbul weet dat een boottocht naar Europa sinds de Turkije-deal tot niets leidt. Wie de smokkelaars kan betalen, stapt nu met een vals paspoort op het vliegtuig. 'Ik moet mijn baard afscheren, dan lijk ik meer Europees.' Over een week zit hij in Duitsland; dat heeft zijn smokkelaar hem verzekerd. 'Ik ga met het vliegtuig, meer weet ik niet.' Zenuwachtig beent de 27-jarige Syriër i
 3. Slag om Raqqa is begonnen: vanaf drie kanten is de aanval op IS-bolwerk ingezet

  Slag om Raqqa is begonnen: vanaf drie kanten is de aanval op IS-bolwerk ingezet

  De slag om Raqqa is begonnen. De door de Verenigde Staten gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) hebben vanaf drie kanten de aanval ingezet op het bolwerk van Islamitische Staat in het noorden van Syrië. De val van Raqqa kan de doodklap betekenen voor het in 2014 door IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi gevestigde kalifaat. 'Wij verkondigen de start van de grote slag om de bevrijding van
 4. Tientallen vluchtelingen vast in 'niemandslandwoestijn' tussen Marokko en Algerije

  Tientallen vluchtelingen vast in 'niemandslandwoestijn' tussen Marokko en Algerije

  Al bijna een maand zit een groep van tientallen Syriërs vast in het niemandsland tussen Algerije en Marokko. Geen van beide landen wil ze opnemen. Zonder fatsoenlijk onderkomen, en met nauwelijks eten en drinken, zitten de vluchtelingen te wachten in de woestijn. Het zijn vooral vrouwen en kinderen die klem zitten tussen de twee landen: onder de 55 mensen waren 20 vrouwen en 22 kinderen, rapportee