Asha ten Broeke - 71 resultaten

  1. Ik wil mijn kinderen juist slecht voorbereiden op deze neoliberale samenleving

    Ik wil mijn kinderen juist slecht voorbereiden op deze neoliberale samenleving

    Bereiden we onze kinderen wel goed genoeg voor op de samenleving? Die vraag bleef door mijn hoofd spelen sinds ik, een poosje geleden alweer, een HP/De Tijd-artikel las over 'de pampergeneratie'. Psycholoog en hoogleraar Jan Derksen kwam aan het woord, en hij vond van niet. Kinderen krijgen te veel applaus van hun ouders, stelde hij, waardoor het misgaat als ze hun eerste stappen in de harde maats
  2. Er was een ballenbak met gillende kleuters nodig om Trump, Le Pen en Wilders te verdrijven

    Er was een ballenbak met gillende kleuters nodig om Trump, Le Pen en Wilders te verdrijven

    Er was een ballenbak met twaalf gillende kleuters voor nodig om Trump, Wilders, Le Pen en kornuiten uit mijn gedachten te verdrijven. Even was er in mijn hoofd geen plaats voor angstzaaiende volksmenners, maar enkel voor bekertjes ranja en zoekgeraakte schoenen. Langzaam voelde ik mijn schouders een paar centimeter zakken. Mijn armen en benen werden minder zwaar. De angstbal die al maanden in mijn